22. Tjedan Caritasa župe Prelog

01.10.2017

Od 24. rujna do 01. listopada održan je 22. Tjedan Caritasa župe Prelog. Inicijativa je to volontera našeg župnog Caritasa koja želi potaknuti župljane, ali i sve ljude dobre volje da se uključe u karitativne aktivnosti te da na konkretan način pomognu ljudima kojima je pomoć najpotrebnija.

 

Tjedan Caritasa započeo je „Danom djelotvorne ljubavi“, kada su volonteri našeg župnog Caritasa prikupljali darove koji će u narednim tjednima biti podijeljeni obiteljima slabijeg imovinskog stanja. U utorak su volonteri Caritasa posjetili stare i bolesne župljane naše župe te im na taj način pokazali da nisu sami u svojim životnim poteškoćama. Nakon večernje svete mise, u Pastoralnom centru bl. Alojzija Stepinca održana je tribina „Uzor, vođa i sluga“ na temu očinstva koju su vodili bračni par Sandra i Zlatko Krznarić iz Šenkovca. U svojem sadržajnom, poticajnom i iskrenom izlaganju istaknuli su ljepotu očinskog i roditeljskog poziva te pozvali sve bračne parove na iskrenost i otvorenost u komunikaciji. U srijedu je u Pastoralnom centru bl. Alojzija Stepinca organiziran susret sa članovima i volonterima kluba „Duga“, a za lijepu i vedru atmosferu na susretu pobrinuo se Puhački orkestar Grada Preloga koji je svojom svirkom i mladošću oduševio sve prisutne. Budući da se nalazimo u Godini očinstva, u homilijama za vrijeme večernjih svetih misa prva tri dana Tjedna caritasa, župni vikar vlč. Hrvoje Damiš progovorio je o temi očinstva. Prvoga dana tema je bio sv. Josip, Otkupiteljev čuvar; drugoga dana razmišljalo se o Bogu kao izvoru očinstva, a u srijedu o izazovima i poslanju očeva u današnjem društvu.

 

U četvrtak je naša župa imala posebnu milost: nakon večernje svete mise koju je predvodio župni vikar iz župe Ludbreg vlč. Kristijan Stojko, imali smo se priliku pokloniti pred relikvijom Predragocjene Krvi Kristove i pred Presvetim oltarskim sakramentom. Nakon klanjanja koje su predvodili članovi Molitvene zajednice Krvi Kristove iz Ludbrega, druženje s našim gostima nastavljeno je u Pastoralnom centru.

 

Petak Tjedna Caritasa bio je u znaku zahvale za život. Tako je večernja sveta misa koju je predvodio župnik preč. Antun Hoblaj bila Zahvalnica za sve članove naše župne zajednice koji su ove godine slavili 80 godina života. Naše slavljenike svojim sviranjem razveselio je i Puhački orkestar Grada Preloga, koji je svečani skup poslije svete mise otpratio od crkve do Pastoralnog centra, gdje je upriličeno druženje. Stvaranju lijepog i slavljeničkog ozračja u Pastoralnom centru svojom pjesmom i sviranjem doprinio je i vokalno-instrumentalni sastav „Agnus“. U subotu su u Gradu Prelogu bili obilježeni Dani kruha, a naš župni Caritas u prijepodnevnim satima ispred župne crkve imao je izložbu plodova zemlje, kruha i raznih kolača.

 

Vrhunac i završetak 22. Tjedna Caritasa bio je u nedjelju, kad je župna zajednica slavila Kruničarsko proštenje i Zahvalnicu za plodove zemlje. Središnje misno slavlje predvodio je mons. Milan Šimunović, zajedno sa svećenicima Preloškog dekanata i mnoštvom okupljenih vjernika.

 

Neka dobri Bog blagoslovi sve one koji su se uključili u pripremu i ostvarenje ovog lijepog i sadržajnog Tjedna Caritasa te im za sve dobro koje su učinili - uzvrati dobrom!

 

Kontakt

Župa sv. Jakoba st. ap.
Glavna ulica 34
40323 PRELOG

Telefon: 040 645 106
Fax:       040 646 700
info@zupa-prelog.hr

Antun Hoblaj, župnik i dekan
Donjomeđimurski dekanat