Blagoslov i molitva kod kipa sv. Antuna

12.06.2019

U Ulici Matije Gupca, pred nepune dvije godine, na inicijativu domaćeg svećenika vlč. Antuna Štefana, postavljen je kip sv. Antuna Padovanskog. Kip je blagoslovio na sam dan Grada Preloga, 6. prosinca 2017. fra Stanko Belobrajdić.

12. lipnja, uoči spomendana sv. Antuna Padovanskog, pred kipom je održan molitveni trenutak koji je predvodio vlč. Antun Štefan, u zajedništvu s župnikom preč. Antunom Hoblajom, župnim vikarom vlč. Hrvojem Damišom te vjernicima iz susjedstva, ali i iz cijele župe.

Na početku susreta, župnik se obratio svima prisutnima, pozdravivši sve i prisjetivši nas na događaj postavljanja samog kipa. Nakon toga, molile su se Litanije sv. Antuna, održana je i kratka služba riječi, a vlč. Toni održao je nadahnutu propovijed u kojoj se prisjetio svog djetinjstva te pozvao na molitvu za naše drage pokojne, kao i za molitvu za naše buduće generacije.

Po završetku molitve, blagoslovljeni su i ljiljani, a posebno lijepi trenutak bio je blagoslov djece koja su se okupila u lijepom broju.

Molitvu je svojim pjevanjem oplemenio naš župni zbor, a za prigodne agape i druženje pobrinuli su se naši domaćini iz Ulice Matije Gupca, kojima iskreno zahvaljujemo na dobroti i velikodušnosti.

Neka nas sve prati i čuva zagovor svetog Antuna Padovanskog!

Kontakt

Župa sv. Jakoba st. ap.
Glavna ulica 34
40323 PRELOG

Telefon: 040 645 106
Fax:       040 646 700
info@zupa-prelog.hr

Antun Hoblaj, župnik i dekan
Preloški dekanat