Božić 2017.

25.12.2017

I ove godine u našoj župi radosno je proslavljen blagdan Božića.

Slavlje Božića započelo je svetom misom „polnoćkom“ za djecu i roditelje u župnoj crkvi u 20:00 sati na koju se okupio velik broj očeva i majki s njihovom djecom. Misnom slavlju prethodio je kratki program koji su pripremili članovi dramske skupine Misijske zajednice „Sv. Male Terezije“ uz pjevanje „Ribara sv. Jakoba“. Uslijedila je sveta misa u 22:00 sata u našoj filijali u Cirkovljanu.

Prije polnoćke u Prelogu u 24:00 sata, mladi naše župe izveli su kratki meditativno-glazbeni program kao duhovnu pripremu za slavlje svete mise polnoćke. Dobri ljudi naše župe pomogli su pripremiti štalicu i dovesti životinje, a mladi su se na jednostavan i kreativan način potrudili uprizoriti okolnosti najljepšeg i najradosnijeg događaja ljudske povijesti: trenutka kada je sam Bog postao čovjekom. Program je započeo pjesmom „Tiha noć“, koju je na klarinetu odsvirala Josipa Pervan. Potom je uslijedilo čitanje biblijskih tekstova koji opisuju događaj Isusovog rođenja, popraćeno „živim jaslicama“. Za glazbenu pratnju pobrinuo se vokalno-instrumentalni sastav „Agnus“, otpjevavši nekoliko prigodnih pjesama. Po završetku programa, uputili smo se u župnu crkvu na slavlje svete mise polnoćke.

Na sam Božić ujutro, radosno smo slavili svete mise u Otoku i u Prelogu, a prije mise u Cirkovljanu vjeroučenici Osnovne škole i zbor „Sv. Lovro“ Cirkovljan izveli su kratki božićni igrokaz „Zvijezda nad Betlehemom“.

U ranim poslijepodnevnim satima ponovno smo se okupili u našoj župnoj crkvi na blagoslovu djece. U sklopu kratkog programa, nastupili su članovi dramske skupine Misijske zajednice „Sv. Male Terezije“ uz pjevanje „Ribara sv. Jakoba“,  kao i djeca vjerske skupine „Zvončići“ iz dječjeg vrtića „Fijolica“. Nakon blagoslova djece, članovi župnog Caritasa podijelili su darove djeci koja su imala priliku fotografirati se sa „živim jaslicama“.

Kontakt

Župa sv. Jakoba st. ap.
Glavna ulica 34
40323 PRELOG

Telefon: 040 645 106
Fax:       040 646 700
info@zupa-prelog.hr

Antun Hoblaj, župnik i dekan
Preloški dekanat