Lovreče 2018.

10.08.2018

U petak, 10. kolovoza svečano smo proslavili blagdan svetog Lovre, zaštitnika mjesta i crkve u Cirkovljanu. Jutarnju svetu misu za sve štovatelje svetog Lovre predvodio je župni vikar vlč. Hrvoje Damiš u koncelebraciji s preč. Stjepanom Najmanom, svećenikom rodom iz Cirkovljana. U 10:30 sati na Trgu sv. Lovre slavljena je svečana sveta misa prije koje je formirana procesija koja je krenula od vatrogasnog doma prema prostoru na kojem se slavila Euharistija. U procesiji su sudjelovali ministranti, Zrinska garda Čakovec, vatrogasci i nogometaši iz Cirkovljana, članovi Mjesnog odbora Cirkovljan, predstavnici Gradskog poglavarstva Grada Preloga te drugi uzvanici i gosti kao i članovi Mješovitog pjevačkog zbora naše župe te zbora iz Cirkovljana koji su svojom pjesmom uljepšali misno slavlje.

U zajedništvu sa svećenicima rodom iz naše župe, iz dekanata i drugih dragih gostiju, svetu misu predvodio je vlč. Marko Domiter, tajnik varaždinskog biskupa. U homiliji je istaknuo kako je ljepota i radost života, koju nam svjedoči sveti Lovro, obliježena križem. „Da bismo bili Isusovi, da bismo bili pšenična zrna koja donose rod, potrebno je zaboraviti na zemaljske uspjehe i misliti na one nebeske. Isto kao što Isus traži od nas da se pomučimo, da umiremo, da se trošimo, tako nam i obećava nagradu koja nam pripada: „Ako mi tko hoće služiti, počastit će ga moj Otac“. Čast koju nam daje Otac nije prolazna, nego trajna sreća. Sveti Lovro, kao što mu ime govori: lovor-vijenac, ovjenčan je najljepšom – Božjom čašću, tako i mi ugledajući se u njegov primjer, možemo se boriti i očekivati jednaku nagradu nebeskoga Oca“ – rekao je vlč. Marko. Nakon zajedničkog blagoslova na kraju svete mise, vlč. Marko u crkvi je podijelio i pojedinačni mladomisnički blagoslov, a vjernici su imali prilike častiti i moliti se pred relikvijom sv. Lovre.

U poslijepodnevnim satima u crkvi sv. Lovre župnik preč. Antun Hoblaj predvodio je večernicu kojom je završeno slavlje nebeskog zaštitnika naše filijale u Cirkovljanu.

Svima koji su se uključili u organizaciju proslave ovog lijepog blagdana, koji su pomogli u postavljanju bine na kojoj je služena Sveta Misa i svima drugima koji su se na bilo koji način uključili u proslavu Lovrečeva iskreno i veliko hvala!

 

Sveti Lovro, moli za nas!

Kontakt

Župa sv. Jakoba st. ap.
Glavna ulica 34
40323 PRELOG

Telefon: 040 645 106
Fax:       040 646 700
info@zupa-prelog.hr

Antun Hoblaj, župnik i dekan
Preloški dekanat