Ministranti i mladi pjevači posjetili Požešku dolinu

Fotografije uz članak 2
19.06.2018

U utorak, 19. lipnja, ministranti i mladi pjevači naše župe zaputili su se na tradicionalni nagradni izlet i hodočašće u Požešku dolinu. Prvo odredište bio je grad Požega koji su mnogi toga dana prvi put posjetili. Požega je središte Požeške biskupije koja je sestrinska biskupija našoj varaždinskoj, budući da ih je papa sveti Ivan Pavao II ustanovio istog dana  - 5. srpnja 1997. godine.

Najprije smo posjetili požešku katedralu sv. Terezije Avilske, gdje nas je dočekao župni vikar vlč. Robert Kupčak koji nam je progovorio o povijesti katedrale. Potom smo posjetili i crkvu sv. Lovre. O značaju te srednjovjekovne crkve, koja je ujedno i  jedan od najstarijih spomenika gotičke sakralne baštine koji je preživio stopedesetgodišnje vrijeme osmanlijske vladavine u Slavoniji, progovorio nam je kancelar Požeške biskupije, vlč. Ivan Popić. Nakon kraće šetnje i razgledavanja središta grada u kojem nam se pridružio i vlč. Marijan Pavelić, krenuli smo prema Velikoj. Po dolasku u Veliku posjetili smo edukacijski centar Parka prirode Papuk, gdje smo imali prilike čuti zanimljivo predavanje i pogledati kratki film o prirodnim ljepotama, flori i fauni Papuka. Uslijedio je ručak, a potom smo posjetili župnika u Velikoj, vlč. Maria Sanića. U župnoj crkvi odvojili smo vrijeme za molitvu i pjesmu, a nakon toga uslijedilo je slobodno vrijeme u dvorištu župnog dvora koje smo iskoristili za igru, pjesmu i odmor. U večernjim satima vratili smo se svojim domovima.

Neka dobri Bog blagoslovi sve naše drage domaćine, a našim ministrantima i mladim pjevačima neka ovaj izlet i vrijeme provedeno zajedno bude na korist i duhovno obogaćenje.

Kontakt

Župa sv. Jakoba st. ap.
Glavna ulica 34
40323 PRELOG

Telefon: 040 645 106
Fax:       040 646 700
info@zupa-prelog.hr

Antun Hoblaj, župnik i dekan
Preloški dekanat