Proštenje Presvetog Srca Isusovog u Otoku

Fotografije uz članak 12
10.06.2018

U nedjelju, 10. lipnja u našoj filijali Otoku proslavili smo proštenje Presvetog Srca Isusovog. Ove godine proštenje je bilo posebno svečano, budući da je neposredno prije proštenja dovršena obnova fasade i uređen je okoliš oko kapelice Presvetog Srca Isusovog. Sveto misno slavlje s početkom u 10:30 sati na novouređenom prostoru pokraj kapelice predvodio je mons. Milan Šimunović, koncelebrirali su župnik, preč. Antun Hoblaj i župni vikar vlč. Hrvoje Damiš, a svojim pjevanjem ljepoti slavlja doprinio je naš župni zbor.

 

Misno slavlje na kojem su se okupili mnogi Otočanaci i Otočanke, predstavnici gradskih vlasti Grada Preloga te brojni drugi naši župljani započelo je blagoslovom novouređenog prostora oko kapelice. Mons. Šimunović u nadahnutoj homiliji potaknuo je sve okupljene da se ne obeshrabre klimom nepovjerenja koja u našoj sredini uzima sve više maha, već da sa zahvalnošću i radošću žive svoju vjeru u Isusa Krista te da složno i zauzeto rade na duhovnoj i materijalnoj obnovi drage nam domovine Hrvatske.

 

Za ovo proštenje, u povodu obnove okoliša i fasade Kapelice Srca Isusova, pripremljena je i mala, ali sadržajna i slikama bogata brošura koja svjedoči o prošlosti otočke kapelice. Tekstove za brošuru pripremili su župnik, preč. Antun Hoblaj te g. Ivica Beti, rođeni Otočanec. Grafičku pripremu odradio je studio „Vipro“ iz Preloga, a fotografije je pripremio g. Mario Naranđa. Na početku i na kraju misnog slavlja okupljenim vjernicima obratio se preč. župnik Antun Hoblaj, predstavivši ukratko spomenutu knjižicu te je ujedno zahvalio svima onima koji su se na bilo koji način uključili u obnovu kapelice i njenog okoliša. Na kraju svete mise, prisutnima su se kratko obratili i predsjednik Mjesnog odbora Otok g. Božidar Kočiš, kao i gradonačelnik Grada Preloga g. Ljubomir Kolarek. Treba istaknuti da su zalaganjem gradskih vlasti napokon riješena sva imovinsko-pravna pitanja vezana uz otočku kapelicu.

 

Obnova materijalnih crkvenih dobara uvijek poziva i sve nas vjernike, živu Crkvu, da se i mi duhovno obnovimo. Neka Presveto Srce Isusovo mnogim milostima obdari sve Otočance i Otočanke, kao i sve ljude dobre volje.

 

Isuse blaga i ponizna srca, učini srce naše po Srcu svome!

Datoteke uz članak
Brošura "Otočki zapisi" 1.87 MB

Kontakt

Župa sv. Jakoba st. ap.
Glavna ulica 34
40323 PRELOG

Telefon: 040 645 106
Fax:       040 646 700
info@zupa-prelog.hr

Antun Hoblaj, župnik i dekan
Preloški dekanat