Nagradno hodočašće/izlet u Sisak

Fotografije uz članak 6
18.06.2019

Po završetku školske i vjeronaučne godine naši ministranti i mladi pjevači uputili su se na tradicionalni nagradni izlet, odnosno hodočašće. Ove godine naše odredište bila je Sisačka biskupija i samo sjedište biskupije – grad Sisak.

Na putu prema Sisku najprije smo stali u Peščenici, gdje nas je dočekao ljubazni domaćin vlč. Josip Gregorić sa svojim prijateljima koji su nam osigurali lijepi prijem i okrepu. Nakon kratkog predaha krenuli smo prema Sisku. Tamo nas je dočekao mons. Marko Cvitkušić, generalni vikar Sisačke biskupije. Posjetili smo sisačku katedralu Sv. Križa, gdje smo se kratko pomolili te nam je progovorio o povijesti grada Siska, o biskupiji te o povijesti katedrale. Potom smo se okrijepili u prostorijama biskupijskog ordinarijata, a zatim smo prošetali centrom grada. Posljednja postaja našeg boravka u Sisku bila je slavna sisačka utvrda koju su djeca s radoznalošću razgledala.

U ranim poslijepodnevnim satima krenuli smo ponovno prema Peščenici, gdje su nam domaćini pripremili ručak. Nakon ručka, proveli smo vrijeme u prirodi, igrajući se i razgovarajući. Posebno veselo bilo je na povratku u Prelog, kada su oni najhrabriji u autobusu preuzeli mikrofon i predvodili pjesmu.

Veliko hvala dragom Bogu na ovom lijepom izletu; našim domaćinima, a i svim sudionicima: od onih najmlađih pa do roditelja koji su bili u pratnji.

Kontakt

Župa sv. Jakoba st. ap.
Glavna ulica 34
40323 PRELOG

Telefon: 040 645 106
Fax:       040 646 700
info@zupa-prelog.hr

Antun Hoblaj, župnik i dekan
Preloški dekanat