NAŠI MINISTRANTI I VJEROUČENICI HODOČASTILI U LUDBREG

Fotografije uz članak 2
04.09.2014
Piše: Anamarija Režek

 

Ministranti i vjeroučenici iz župa Varaždinske biskupije hodočastili su u četvrtak, 4. rujna 2014. godine u svetište Predragocjene Krvi Kristove u Ludbreg. Među brojnim mladim hodočasnicima bilo je i četrdesetak ministranata i vjeroučenika iz naše župe predvođenih župnim vikarom vlč. Sinišom.

Susret je započeo u 9 sati kod zavjetne kapele pozdravom i molitvom koju je predvodio vlč. Siniša Dudašek, povjerenik Ureda za pastoral duhovnih zvanja i ministranata Varaždinske biskupije. Nakon toga slijedio je rad u skupinama koje su vodili animatori i vjeroučitelji. U skupinama mladi su obrađivali katehezu na temu „Sveti red“. Cilj kateheze bio je upoznati tri stupnja sakramenta svetog reda, potaknuti mlade na osobno razmišljanje o svećenicima, kao i na molitvu za svećenike.

Svetu misu u 11 sati predvodio je varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak u zajedništvu s okupljenim svećenicima. U propovijedi biskup je govorio o sakramentima kao najvećim svetinjama naše vjere. Posebno je naglasio sakrament svetog reda i trajan Božji poziv mladićima da ga izbliza slijede. Spomenuo je i sakrament euharistije koji predstavlja vrhunac kršćanskoga života, a uz koji je vezano i svetište u Ludbregu.

Nakon misnog slavlja i stanke za ručak svi su se u procesiji uputili prema župnoj crkvi Presvetog Trojstva. Tu se druženje mladih hodočasnika nastavilo pjesmom, molitvom i svjedočenjem o duhovnom zvanju. Na kraju susreta varaždinski biskup blagoslovio je sve okupljene ministrante i vjeroučenike te im zaželio sretan povratak kućama.

Kontakt

Župa sv. Jakoba st. ap.
Glavna ulica 34
40323 PRELOG

Telefon: 040 645 106
Fax:       040 646 700
info@zupa-prelog.hr

Antun Hoblaj, župnik i dekan
Preloški dekanat