Duhovna obnova za krizmanike

Fotografije uz članak 7
23.03.2019

U subotu 23. ožujka u našoj župi održana je cjelodnevna duhovna obnova za ovogodišnje kandidate za primanje sakramenta Svete potvrde. Duhovnu obnovu je i ove godine organizirala i animirala zajednica „Totus tuus“ iz Čakovca. Susret je započeo u 10:00 sati u Pastoralnom centru „Bl. Alojzije Stepinac“, gdje je uslijedilo međusobno upoznavanje, a program se nastavio slavljenjem, odnosno pjevanjem duhovnih pjesama te poticajnim svjedočanstvom jednog od mladića koji je progovorio o svom životu te ljepoti i radosti koju, usprkos svim poteškoćama, pronalazi u aktivnom življenju i svjedočenju svoje vjere. Potom smo se podijelili u manje grupe u kojima smo se osvrnuli na spomenuto svjedočanstvo, a svatko je mogao iznijeti i mišljenje o vlastitom vjerskom životu te o očekivanjima i nadanjima koja ima u vezi skorog primanja sakramenta Svete potvrde.

Poslije pauze za ručak, uslijedilo je slobodno vrijeme. Dobri Bog podario nam je najljepše vremenske prilike u dosadašnjoj kalendarskoj godini, a mi smo se potrudili iskoristiti taj dar na najbolji mogući način. Osim rada u grupama koji se odvijao u dvorištu župnog dvora, krizmanici su igrali različite igre: nogomet, badminton, graničare; a neki su vrijeme iskoristili pjevajući duhovne pjesme ili jednostavno razgovarajući i uživajući u zajedništvu i lijepom vremenu.

Poslijepodne smo nastavili razmišljanje o sakramentu Svete potvrde i darovima Duha Svetoga, a nakon promišljanja o Božjim zapovijedima i ispita savjesti po grupama, krizmanici su imali prilike pristupiti sakramentu Svete ispovijedi. Susret je završio svetom misom koju je svojim pjevanjem uljepšao vokalno-instrumentalni sastav „Agnus“ naše župe.

Dok Bogu zahvaljujemo na svim duhovnim darovima kojima nas je obdario ove subote, zahvaljujemo i članovima zajednice „Totus tuus“ iz Čakovca na njihovom vremenu i entuzijazmu u vođenju još jedne duhovne obnove za krizmanike u našoj župi.

Ti nazivaš se Tješitelj,

Blagodat Boga Svevišnjeg,

Studenac živi, ljubav, plam

i pomazanje duhovno!

Kontakt

Župa sv. Jakoba st. ap.
Glavna ulica 34
40323 PRELOG

Telefon: 040 645 106
Fax:       040 646 700
info@zupa-prelog.hr

Antun Hoblaj, župnik i dekan
Preloški dekanat