Hodočašće ministranata u Varaždin

Fotografije uz članak 8
07.10.2017

U subotu 07. listopada 2017. godine 19 ministrantica i ministranata iz naše župe hodočastilo je u Varaždin povodom 20. obljetnice ustanovljenja Varaždinske biskupije. Na ovo hodočašće koje organizirao Ured za pastoral duhovnih zvanja i ministranata naše Varaždinske biskupije, uputili su se ministranti iz svih krajeva naše biskupije.

Po dolasku u Varaždin, naši ministranti, zajedno s drugim ministrantima iz Preloškog, Čakovečkog i Štrigovskog dekanata, okupili su se u župnoj crkvi svetog Nikole, gdje je u 9 sati započela kateheza i molitveni program koje je predvodio župni vikar Župe sv. Nikole vlč. Silvio Košćak. Osim toga, ministranti su imali prilike čuti i svjedočanstva dvojice bogoslova naše Varaždinske biskupije, braće Josipa i Rafaela Mikeca iz Štrigove, koji su progovorili o svom pozivu.

 

Nakon programa u crkvama grada Varaždina, svi ministranti uputili su se prema varaždinskoj katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije na Nebo, gdje je nastavljen molitveni program uz mogućnost svete ispovijedi. Vrhunac hodočašća bila je sveta misa koju je predvodio varaždinski biskup, mons. Josip Mrzljak, a na kojoj je bilo okupljeno više od 800 ministranata.

Nakon svete mise, u dvorištu Svećeničkog doma u Varaždinu, bio je organiziran prigodni ručak i druženje poslije kojeg su se naši ministranti, ohrabreni ovim lijepim događajem, vratili svojim domovima.  

 Fotografije snimio: Goran Damjanić

Kontakt

Župa sv. Jakoba st. ap.
Glavna ulica 34
40323 PRELOG

Telefon: 040 645 106
Fax:       040 646 700
info@zupa-prelog.hr

Antun Hoblaj, župnik i dekan
Preloški dekanat