Hodočašće u Ludbreg, Sveta Nedjelja

Fotografije uz članak 9
02.09.2018

Prve nedjelje u mjesecu rujnu u Ludbregu se slavi proštenje Predragocjene Krvi Kristove. I ove godine samoj „Svetoj nedjelji“ prethodio je sadržajan i raznolik hodočasnički program na kojem su sudjelovali i naši župljani.

U subotu, 26. kolovoza, održan je šesti po redu hodočasnički dan mladih Varaždinske biskupije; ovog puta pod geslom “Daj nam… Daj(te) im!”. Program je započeo katehezom o Euharistiji koju je održao vlč. Marko Domiter; nakon čega je uslijedio rad po grupama te prilika za svetu ispovijed i sveta misa koju je predvodio vlč. Tihomir Kosec. Mladi su se potom zaputili u kinodvoranu Centra za kulturu i informiranje „Dragutin Novak“ gdje se održao 22. po redu festival duhovne glazbe „Duga“, na kojem je, nakon nekoliko pjesama koje je otpjevao Zbor mladih Varaždinske biskupije, nastupio i poznati pjevač duhovne glazbe Alan Hržica. Program je završen euharistijskim klanjanjem u župnoj crkvi Presvetog Trojstva.

Sljedećeg dana Ludbreg je bio odredište starijih i bolesnih hodočasnika, na koje su se, pod vodstvom Caritasa naše župe, autobusom zaputili i naši župljani.

U četvrtak, 30. kolovoza, održano je tradicionalno hodočašće ministranata na kojem se okupilo oko 350 ministranata iz cijele naše biskupije.  Susret je počeo molitvom i radom po grupama; nakon čega su ministranti imali priliku za svetu ispovijed. Svetu misu u 11:00 sati predvodio je vlč. Matija Pavlaković, rektor Međubiskupijskog sjemeništa na Šalati koji je u svojoj propovijedi potaknuo ministrante i ministrantice na osluškivanje Božjeg poziva u njihovim srcima. Nakon kratke pauze za ručak, ministranti su se uputili u župnu crkvu Presvetog Trojstva, gdje je susret završen kratkim euharistijskim klanjanjem.

U subotu i nedjelju, 1. i 2. rujna, brojni naši župljani hodočastili su u Ludbreg kako bi se pomolili pred Relikvijom Predragocjene Krvi Kristove, ispovjedili se i bili na svetoj misi. Osim automobilima, oni najhrabriji, nakon blagoslova koji im je u župnoj crkvi sv. Jakoba podijelio župnik, preč. Antun Hoblaj, u nedjelju u 5:30 sati zaputili su se na hodo-čašće i na taj način iskazali hvalu i slavu Bogu.

Kontakt

Župa sv. Jakoba st. ap.
Glavna ulica 34
40323 PRELOG

Telefon: 040 645 106
Fax:       040 646 700
info@zupa-prelog.hr

Antun Hoblaj, župnik i dekan
Preloški dekanat