Jakoplje 2019.

Fotografije uz članak 14
25.07.2019

25. srpnja proslavili smo blagdan sv. Jakoba apostola starijeg, zaštitnika naše župe. Uoči proštenja u našoj župi održana je trodnevna duhovna priprava: svake večeri molila se krunica, bila je prilika za svetu ispovijed, a večernje svete mise predvodio je i na njima propovijedao mons. Milan Šimunović. Prvoga dana trodnevnice, pjevanje je predvodio Gradski zbor Grada Preloga, drugoga dana pjevanjem je Boga slavio Zbor umirovljenika Grada Preloga, a treći dan trodnevnice pjevali su naši najmlađi pjevači: „Ribari sv. Jakoba“.

Na sam blagdan sv. Jakoba, u župnoj crkvi slavljene su jutarnja i večernja sveta misa, a najsvečanije je bilo na svetoj misi poldanjici u 10:30 sati. Svetu misu predvodio je vlč. Vladislav Žarko Ošap, župnik u Banjoj Luci, u koncelebraciji sa svećenicima iz našeg Preloškog dekanata, svećenicima rodom iz župe Prelog te brojnim drugim svećenicima, prijateljima naše župe. U nadahnutoj propovijedi, vlč. Ošap lijepo je i jednostavno prikazao život sv. Jakoba te ohrabrio sve prisutne na nasljedovanje njegovog primjera. Na ovoj svetoj misi pjevanje su predvodili Mješoviti pjevački zbor naše župe, kao i naši najmlađi pjevači, „Ribari sv. Jakoba“.

Veliko hvala svima onima koji su se na bilo koji način uključili u organizaciju i pripremu našeg župnog proštenja. Neka zagovor svetog Jakoba apostola starijeg prati našu župnu zajednicu kako bismo u svojim životima mogli nasljedovati njegov primjer!

 Sveti Jakobe, moli za nas!

Kontakt

Župa sv. Jakoba st. ap.
Glavna ulica 34
40323 PRELOG

Telefon: 040 645 106
Fax:       040 646 700
info@zupa-prelog.hr

Antun Hoblaj, župnik i dekan
Preloški dekanat