Kapelica sv. Huberta – proslava „posvetila“ i zahvala Majci Božjoj za hodočašće

02.08.2020

U nedjelju 2. kolovoza u 18:00 sati okupili smo se kod kapelice sv. Huberta u Otoku na slavlju svete mise. Povod je bio godišnja proslava „posvetila“ kapelice, koju je 8. kolovoza 1998. posvetio prvi varaždinski biskup blagopokojni Marko Culej. Svetu misu predvodio je i propovijedao domaći svećenik vlč. Toni Štefan, u koncelebraciji s župnikom preč. Antunom Hoblajom i župnim vikarom vlč. Hrvojem Damišom. Svečanosti i ljepoti slavlja pridonio je i naš župni zbor skladnim pjevanjem marijanskih hodočasničkih pjesama.

Svetu misu prikazali smo i kao zahvalnicu za naše ovogodišnje zavjetno hodočašće na Mariju Bistricu (18. srpnja), na koje su se naši župljani, usprkos okolnostima, odazvali u lijepom broju. Osim naših župljana koji su u svetište Marije Bistrice došli automobilima, nekolicina naših župljana pješice je hodočastilo na Mariju Bistricu; neki su se priključili velikom zavjetnom hodočašću Grada Varaždina (4. srpnja), a drugi su hodočastili uoči proštenja sv. Jakoba (24. srpnja). Neka Bog nagradi trud i žrtvu naših hodočasnika, a ujedno ohrabri i druge naše župljane, osobito mlade, da se i sami priključe ovim lijepim inicijativama.

Hvala svima koji su se uključili u organizaciju i pripremu ove svete mise, a plodovi hodočašća i zagovor Blažene Djevice Marije, Isusove i naše nebeske Majke, neka budu vidljivi u našim životima!

Kontakt

Župa sv. Jakoba st. ap.
Glavna ulica 34
40323 PRELOG

Telefon: 040 645 106
Fax:       040 646 700
info@zupa-prelog.hr

Antun Hoblaj, župnik i dekan
Preloški dekanat