Križni put ulicama naše župe

14.04.2019

Cvjetnicom ili Nedjeljom Muke Gospodnje zakoračili smo u Veliki Tjedan u kojem se spominjemo najvećih otajstava naše vjere: muke, smrti i uskrsnuća Gospodnjega. Uz jutarnju svetu misu i onu na filijali u Cirkovljanu, najsvečanije je bilo na svetoj misi u župnoj crkvi u 10:00 sati koja je započela blagoslovom cvijeća i grančica. Mješoviti pjevački zbor naše župe otpjevao je „Muku po Luki“ i na taj način nas uveo u razmišljanje o otajstvu muke Gospodnje.

Kako je već tradicija, i ove godine na Cvjetnicu poslijepodne održan je križni put ulicama naše župe. Križni put je započeo u 15:00 sati u župnoj crkvi sv. Jakoba, a iako prognoza vremena nije baš bila najbolja, okupio se lijepi broj onih najhrabrijih župljana. Naši pjevači čitavim putem predvodili su pjesmu, a brojni drugi vjernici putem su predvodili molitvu te čitali pojedine postaje križnog puta. Na nekim postajama, već tradicionalno, dočekali su nas velikodušni domaćini koji su nas počastili i okrijepili za nastavak hoda.

Hvala svima koji su na bilo koji način sudjelovali u organizaciji ovog križnog puta, kao i onima koji su odvojili ovo nedjeljno poslijepodne za molitvu i razmišljanje o Isusovom križnom putu.

Kontakt

Župa sv. Jakoba st. ap.
Glavna ulica 34
40323 PRELOG

Telefon: 040 645 106
Fax:       040 646 700
info@zupa-prelog.hr

Antun Hoblaj, župnik i dekan
Preloški dekanat