Oproštaj od župnog vikara vlč. Hrvoja Damiša

16.08.2020

U nedjelju 16. kolovoza 2020. župni vikar vlč. Hrvoje Damiš oprostio se od naših župljana, predvodeći svetu misu u 9:30 sati u župnoj crkvi sv. Jakoba ap. st., u koncelebraciji s župnikom preč. Antunom Hoblajom i preč. Stjepanom Najmanom, domaćim svećenikom i župnikom Župe sv. Nikole u Varaždinu.

Dekretom varaždinskog biskupa mons. Bože Radoša, vlč. Hrvoje razriješen je službe župnog vikara u župi Prelog te imenovan župnim upraviteljem u Župi Majke Božje Snježne u Trnovcu i Povjerenikom za pastoral studenata na području Varaždinske biskupije.

Na kraju svete mise, župnik preč. Antun Hoblaj u svoje osobno ime i u ime svih župljana zahvalio je vlč. Hrvoju na svemu učinjenom za našu župu u posljednje tri godine i zaželio mu puno uspjeha i Božjeg blagoslova u daljnjem pastoralnom djelovanju. Prisutnost preč. Stjepana Najmana na ovoj svetoj misi imala je posebni simbolički značaj, budući da je on dekan Istočnovaraždinskog dekanata na čijem području se nalazi i župa Trnovec na kojoj će od sada djelovati vlč. Hrvoje. Od vlč. Hrvoja oprostili su se i naši ministranti, kao i vjernici iz Otoka uručivši mu prigodni dar.

Vlč. Hrvoje zahvalio je dragom Bogu na tri godine svećeničke službe u Prelogu. Isus je svoje učenike slao u gradove i sela, a u svojih 9 godina svećeničkog života vlč. Hrvoje imao je priliku živjeti upravo te Isusove riječi: od đakonske službe u Varaždinu u župama Biškupec i Sv. Fabijan i Sebastijan, preko studentskih dana u Rimu, pastoralne pomoći na raznim župama u Italiji, Njemačkoj i Kanadi, sve do djelovanja u Prelogu i u Preloškom dekanatu i nove župe u Trnovcu i rada sa studentima u Varaždinu. Zahvalio je svim župljanima na brojnim lijepim susretima te im poželio da i dalje rastu u ljubavi prema Bogu i svojim bližnjima i molitvom prate i podržavaju svoje svećenike.

Prije svete mise poldanjice vlč. Hrvoje je slavio svetu misu u Cirkovljanu, gdje se oprostio od tamošnjih vjernika, a prošli tjedan upriličeno je druženje u našem Pastoralnom centru za najbliže pastoralne suradnike, na kojem su se različite grupe i zajednice aktivne u našoj župi oprostile od našeg kapelana.

Neka Bog prati vlč. Hrvoja u njegovoj novoj službi, a istovremeno neka oraspoloži sve župljane naše župe da široko otvorena srca prihvate novog župnog vikara, vlč. Karla Kruljca.

 

Sveti Jakobe, moli za nas!

Sveti Lovro, moli za nas!

Presveto Srce Isusovo, smiluj nam se!

Kontakt

Župa sv. Jakoba st. ap.
Glavna ulica 34
40323 PRELOG

Telefon: 040 645 106
Fax:       040 646 700
info@zupa-prelog.hr

Antun Hoblaj, župnik i dekan
Preloški dekanat