Paljenje 1. adventske svijeće i Izložba anđela i pejzaža u Past. centru „Bl. Alojzije Stepinac“

01.12.2018

U subotu navečer, prvog dana mjeseca prosinca, zakoračili smo u novu crkvenu godinu te započeli došašće, vrijeme priprave za blagdan Božića. Na Trgu sv. Jakoba ispred župne crkve okupili smo se oko adventskog vijenca na trenutak pjesme, molitve i sabranosti te zapalili prvu svijeću na adventskom vijencu. Prvu adventsku svijeću zapalio je gradonačelnik grada Preloga, g. Ljubomir Kolarek.

Sveti Ivan evanđelist u proslovu svog Evanđelja zapisao je: “Svjetlo istinsko koje prosvjetljuje svakog čovjeka dođe na svijet” (Iv 1,9). Adventski vijenac i paljenje prve svijeće žele nas potaknuti da krenemo na radosno duhovno putovanje; putovanje slično onome na koje su se zaputila tri mudraca s istoka; putovanje koje završava u radosnom susretu s djetetom Isusom u betlehemskoj štalici. Nakon tog molitvenog trenutka, uputili smo se u župnu crkvu sv. Jakoba na slavlje svete mise.

 

Lijepa i sadržajna večer nastavila se nakon svete mise u pastoralnom centru „Bl. Alojzije Stepinac“ gdje je otvorena izložba slika bračnog para Gordane Špoljar Andrašić i Ivana Andrašića koji su predstavili svoje anđele, odnosno pejzaže. O izložbi i autorima biranim riječima govorila je književnica gđa. Božica Jelušić, a sve prisutne pozdravio je i župnik, preč. Antun Hoblaj. Program je vodio g. Željko Sokač, a za glazbeni ugođaj pobrinula se gđa. Doris Karamatić, odsviravši nekoliko skladbi na harfi.

Kontakt

Župa sv. Jakoba st. ap.
Glavna ulica 34
40323 PRELOG

Telefon: 040 645 106
Fax:       040 646 700
info@zupa-prelog.hr

Antun Hoblaj, župnik i dekan
Preloški dekanat