Pripremni susret mladih Preloškog dekanata za SHKM u Zagrebu

29.02.2020

U subotu 29. veljače 2020. u našem Pastoralnom centru „Bl. Alojzije Stepinac“ mladi iz raznih župa našeg Preloškog dekanata okupili se kako bi započeli pripremu za Susret hrvatske katoličke mladeži koji će se održati 9. i 10. svibnja u Zagrebu. Susret je započeo pjesmom Duhu Svetomu te prigodnom molitvom, nakon koje je župni vikar vlč. Hrvoje Damiš upoznao sudionike s geslom, logom i himnom susreta. Ovaj jedanaesti po redu nacionalni susret održat će se pod marijanskim geslom: „Što god vam rekne, učinite!“. Riječi su to koje je Blažena Djevica Marija izrekla na svadbi u Kani Galilejskoj, primijetivši da je mladencima ponestalo vina. Potaknuti Marijinom riječima, i mladi Isusovi učenici i učenice današnjeg vremena pozvani su radosno odgovoriti ovom Marijinom pozivu i svojim životom ostvarivati i svjedočiti vjeru u Isusa Krista čineći djela ljubavi i milosrđa.

Drugi dio susreta održao se u župnoj crkvi sv. Jakoba ap. st., gdje su mladi uz pjesmu i molitvu slavili Boga, a imali su prilike pristupiti i sakramentu sv. ispovijedi. Susret je završen druženjem u Pastoralnom centru uz kviz u kojem su svi sudionici imali priliku odmjeriti snage u poznavanju života Crkve, Svetog Pisma i liturgije.

Sljedeći dekanatski pripremni susret održat će se u subotu 4. travnja 2020. u našem Pastoralnom centru „Bl. Alojzije Stepinac“.

Kontakt

Župa sv. Jakoba st. ap.
Glavna ulica 34
40323 PRELOG

Telefon: 040 645 106
Fax:       040 646 700
info@zupa-prelog.hr

Antun Hoblaj, župnik i dekan
Preloški dekanat