Proslavljen spomendan svetog Huberta, zaštitnika lovaca

Fotografije uz članak 10
03.11.2019

U nedjelju, 3. studenoga u našoj župi proslavljen je spomendan sv. Huberta, zaštitnika lovaca. Tom prilikom u 15 sati slavljena je sveta misa ispred njemu posvećene kapelice u Otoku uz obalu rijeke Drave.

Svetu misu predvodio je naš župni vikar vlč. Hrvoje Damiš, a svojim pjevanjem misno slavlje uljepšao je Mješoviti pjevački zbor naše župe. U svojoj homiliji vlč. Hrvoje podsjetio je sve okupljene na važnost trenutaka koje posvećujemo duhovnom životu. Kao što se i lovci često uspinju na povišeno; na „čeke“ kako bi bolje vidjeli područje koje nadziru, tako se i mi moramo iz nizina svoje svakodnevice ponekad uzdići kako bi mogli ispravno usmjeriti svoje živote. Ti trenutci duhovnog uzdignuća su redovita molitva, nedjeljno slavljenje svete mise i redovito pristupanje sakramentu sv. ispovijedi, odnosno, sakramentalni život.

Na svetoj misi zagovor svog nebeskog zaštitnika molili su i brojni članovi Lovačkog društva „Prepelica“ iz Preloga. Po završetku svete mise u kratkom obredu blagoslovili smo i novu zastavu Lovačkog društva.

Neka naše lovce, a i sve nas svojim zagovorom prati sv. Hubert!

Kontakt

Župa sv. Jakoba st. ap.
Glavna ulica 34
40323 PRELOG

Telefon: 040 645 106
Fax:       040 646 700
info@zupa-prelog.hr

Antun Hoblaj, župnik i dekan
Preloški dekanat