Proštenje na Jugu; kapelica B.D.M. Majke Milosti

12.05.2019

Mjesec svibanj je na osobiti način posvećen Blaženoj Djevici Mariji. U našim župama svakodnevno se mole svibanjske pobožnosti i utječemo se zagovoru naše nebeske Majke. 8. svibnja slavi se i spomendan Blažene Djevice Marije Posrednice i Majke Milosti. Upravo njoj u čast, nekoliko obitelji s Juga u Prelogu podiglo je kapelicu koju je 25. srpnja 2015. godine blagoslovio varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak.

Na prostoru ispred kapelice, u nedjelju, 19. svibnja u 15:00 sati okupio se lijepi broj vjernika iz naše, ali i okolnih župa na euharistijsko slavlje kako bi proslavili proštenje. Svetu misu je predvodio župni vikar vlč. Hrvoje Damiš u koncelebraciji s našim župnikom preč. Antunom Hoblajom. Na početku svete mise, župnik je pozdravio sve prisutne i uveo nas u euharistijsko slavlje, podsjećajući nas na okolnosti nastanka ove lijepe kapelice u najnovijem dijelu grada Preloga. Ujedno je zahvalio svima koji su se na bilo koji način uključili u organizaciju ovog lijepog slavlja.

Ljepoti i radosti euharistijskog slavlja svojim pjevanjem doprinio je naš župni zbor. Poslije svete mise, usprkos jakom vjetru, svi okupljeni zadržali su se na domjenku koji su pripremili naši velikodušni domaćini s Juga.

Neka nas Marija, Isusova i naša Majka sve zagovori kod svoga Sina i izmoli sve potrebne Milosti: za naše obitelji, našu župu, našu domovinu Hrvatsku i cijeli svijet!

Kontakt

Župa sv. Jakoba st. ap.
Glavna ulica 34
40323 PRELOG

Telefon: 040 645 106
Fax:       040 646 700
info@zupa-prelog.hr

Antun Hoblaj, župnik i dekan
Preloški dekanat