Prva Pričest u našoj župi

Fotografije uz članak 6
16.06.2019

U nedjelju 16. lipnja, na svetkovinu Presvetog Trojstva, u našoj župi 51 djevojčica i dječaka pristupilo je prvoj Svetoj Pričesti. Djeca su se kroz cijelu vjeronaučnu godinu pripremala za taj radosni događaj; bila su redovita na nedjeljnim svetim misama i pohađali su župnu katehezu, a u pripravu su bili uključene i njihove vjeroučiteljice te članovi obitelji. Najvažniji trenutak priprave za Prvu Pričest bila je prva Sveta ispovijed, kojoj su prvopričesnici pristupili u subotu ujutro.

Sveto misno slavlje Prve Pričesti predvodio je župni vikar vlč. Hrvoje Damiš, uz koncelebraciju župnika, preč. Antuna Hoblaja i mons. Milana Šimunovića. Sveta Pričest veliko je otajstvo naše vjere koje nikada nećemo posve shvatiti. Zato smo pozvani redovito sudjelovati na nedjeljnoj svetoj misi i primati Isusa pod prilikama kruha te polako rasti u vjeri i upoznavanju našeg prijatelja Isusa. Euharistijski Isus najveće je blago koje postoji na svijetu, vrednije od svega drugoga blaga, a to blago nam se besplatno daruje u svakoj svetoj misi – rekao je vlč. Hrvoje.

Na misnom slavlju Bogu su hvalu i slavu svojim pjevanjem iskazali naši najmlađi pjevači „Ribari sv. Jakoba“. Nakon slavlja Prve Pričesti, prvopričesnici su se uputili u prostor ispred Pastoralnog centra „Bl. Alojzije Stepinac“ na kratku okrepu i osvježenje koje su pripremile vrijedne volonterke našeg župnog Caritasa.

Neka dobri Bog blagoslovi sve naše prvopričesnike i njihove obitelji!

Kontakt

Župa sv. Jakoba st. ap.
Glavna ulica 34
40323 PRELOG

Telefon: 040 645 106
Fax:       040 646 700
info@zupa-prelog.hr

Antun Hoblaj, župnik i dekan
Preloški dekanat