Slavlje prve pričesti

Fotografije uz članak 1
28.06.2020

Nedjelja 28. lipnja 2020. bio je poseban dan za 46 prvopričesnika naše župe koji su na svetoj misi u 9:00 sati prvi put primili Isusa u svetoj pričesti. Za taj događaj pripremali su se kroz ovu burnu i neobičnu vjeronaučnu godinu, redovito dolazeći na nedjeljnu svetu misu i pohađajući župnu katehezu. Zbog svih okolnosti, pa i odgode termina samog slavlja, dječja radost je bila tim veća, kad je konačno došao dan njihove prve pričesti.

Sveto misno slavlje predvodio je župni vikar vlč. Hrvoje Damiš, uz koncelebraciju župnika preč. Antuna Hoblaja. Vlč. Hrvoje je u propovijedi istaknuo važnost ruku kao „oruđa“ kojim se služimo i kojim možemo činiti dobro ili, nažalost, činiti zlo. Rukama možemo nekoga gurnuti ili mu možemo pružiti ruku pomoći ili pomirenja; rukom možemo nekoga udariti ili ga zagrliti…. Isus, kojeg susrećemo u svetoj misi, sve zajedno nas poziva uvijek i svakomu činiti dobro! Na dan prve pričesti, ruke naših prvopričesnika imale su poseban zadatak, najsvetiji i najljepši zadatak do sada: njihove ruke primile su hostiju, posvećeni kruh u kojem prepoznajemo Presveto Tijelo uskrsloga Isusa koji nam se daruje kao kruh života. Vjerujemo da će ovaj dan biti početak lijepog prijateljstva naših prvopričesnika s Isusom prisutnim u euharistiji i da će ga redovito i rado primati u svoje srce.

Da bi slavlje bilo lijepo i svečano, pobrinuli su se naši najmlađi pjevači „Ribari sv. Jakoba“ pod vodstvom prof. Ljubice Crnčec, a ljepoti slavlja pridonijeli su i sami prvopričesnici, prigodnim recitacijama, pjevanjem i čitanjem zaziva molitve vjernika.

Nakon misnog slavlja prvopričesnici i njihovi najbliži članovi obitelji uputili su se u u dvorište župnog dvora na kratku okrepu i osvježenje koje su pripremile vrijedne volonterke našeg župnog Caritasa. Neka dobri Bog blagoslovi sve koji su se uključili u pripremu i organizaciju slavlja prve pričesti u našoj župi!

Kontakt

Župa sv. Jakoba st. ap.
Glavna ulica 34
40323 PRELOG

Telefon: 040 645 106
Fax:       040 646 700
info@zupa-prelog.hr

Antun Hoblaj, župnik i dekan
Preloški dekanat