„Zlatna harfa“ 2019.

Fotografije uz članak 12
18.05.2019

U subotu 18. 5. 2019. u Župi sv. Nikole biskupa u Čakovcu održan je tradicionalni Festival i susret dječjih zborova „Zlatna harfa“ koji po 19. put organizira Ured za crkvenu glazbu Varaždinske biskupije i predstojnik ureda mo Anđelko Igrec. Tema ovogodišnje „Zlatne harfe“ bila je „Dobro činiti“, što je ujedno i geslo našeg varaždinskog biskupa mons. Josipa Mrzljaka.

Susret je započeo euharistijskim slavljem koje je predvodio fra Ivan Crnković, župni vikar Župe sv. Nikole biskupa uz koncelebraciju vlč. Josipa Horvata, umirovljenog svećenika i našeg župnog vikara vlč. Hrvoja Damiša. Nakon svete mise u Katoličkom domu uslijedio je program u kojem se publici predstavilo 17 zborova iz svih krajeva naše biskupije.

Na „Zlatnoj harfi“ i ove godine sudjelovali su najmlađi pjevači naše župe: Dječji zbor „Sveti Lovro“ iz naše filijale Cirkovljana, pod vodstvom Jasmine Malek Križanec i Petra Krušelja, koji je izveo pjesmu “Pruži ruku svome bratu“ (obr. Matteo Calisi); dok su „Ribari sv. Jakoba“ pod vodstvom učiteljice Ljubice Crnčec izveli pjesmu „Posadi zrno dobrote“ (Nikša Krpetić). Uz glazbeni dio, paralelno su se odvijale i radionice za djecu, ali i za roditelje koji su ih dopratili. Na kraju festivala, domaćini su podijelili zahvalnice svim zborovima te je objavljeno da će se sljedeće godine „Zlatna harfa“ održati u Ludbregu.

Ovogodišnja „Zlatna harfa“ zasigurno će ostati u lijepom sjećanju svim sudionicima, kojih je ove godine bilo više od pet stotina. Ovom prilikom zahvaljujemo svim malim pjevačima naše župe, kao i njihovim voditeljima, na ljubavi, trudu i vremenu koje ulažu kako bi redovito i lijepo pjevali na našim nedjeljnim svetim misama i u brojnim drugim prigodama.

Neka svima njima ovaj susret bude poticaj da rastu u vjeri i ljubavi prema Gospodinu te da svojom pjesmom i radošću i dalje vesele sve naše župljane!

Kontakt

Župa sv. Jakoba st. ap.
Glavna ulica 34
40323 PRELOG

Telefon: 040 645 106
Fax:       040 646 700
info@zupa-prelog.hr

Antun Hoblaj, župnik i dekan
Preloški dekanat