​ŽUPA PRELOG TRADICIONALNO HODOČASTILA U SVETIŠTE MAJKE BOŽJE TRSATSKE

05.08.2014
Na dan domovinske zahvalnosti, 05. kolovoza 2014. naša je župa već tradicionalno krenula na zavjetno hodočašće Majci Božjoj Trsatskoj.

U samom svetištu prilikom dolaska naši su hodočasnici pozdravili Majku Božju Trsatsku pjesmom i ophodom oko oltara da bi nakon toga, uz priliku za ispovijed, krenuli prema Kalvariji gdje je bila pobožnost križnoga puta. Nakon pobožnosti slijedila je sveta misa koju je predvodio vlč. Josip Ružman, župnik župe bl. Alojzija Stepinca u Velikoj Gorici, a homiliju je uputio fra Antun Jasenović, gvardijan i čuvar svetišta Gospe Trsatske koji je u nekoliko misli izrekao povijest samog svetišta u Trsatu, ali i važnost Gospe za hrvatski narod i za svakoga vjernika. Osvrnuo se također na problem obitelji kojoj je Nazaretska djevica uvijek bila zaštitnica te su na kraju svete mise svi vjernici izmolili molitvu Blaženoj Djevici Mariji za naše obitelji.

Poslije svete mise hodočasnici su krenuli u oproštajnu procesiju moleći i pjevajući pjesme.

U poslijepodnevnim satima hodočasnici su se uputili na okrjepu i osvježenje u Crikvenicu da bi u kasnim poslijepodnevnim satima uz molitvu i pjesmu krenuli prema svojim kućama.

Kontakt

Župa sv. Jakoba st. ap.
Glavna ulica 34
40323 PRELOG

Telefon: 040 645 106
Fax:       040 646 700
info@zupa-prelog.hr

Antun Hoblaj, župnik i dekan
Preloški dekanat