MLADI NA DRUŽENJU S ISUSOM

Fotografije uz članak 2
27.11.2021

Mladi naše župe sudjelovali su prošle subote, 27. studenoga na susretu mladih u župi Presvetog Trojstva u Nedelišću. Susret su organizirala trojica đakona, prijatelja, koja su na taj način željeli zbližiti mlade iz različitih župa naše biskupije.

Susretu se odazvalo dvadesetak mladih iz župa Nedelišće predvođeni đakonom vlč. Andrijom Botkovićem, sv. Nikola - Varaždin predvođeni đakonom vlč. Matijom Filipovićem te Prelog, predvođeni našim đakonom Dominikom. Susret je započeo u 19 sati euharistijskim klanjanjem pred Presvetim gdje su mladi na jedan drugačiji način imali priliku biti dionici klanjanja.

Svaki je đakon imao po jednu meditaciju između koje je slijedila slavljenička pjesma, dok je svaku meditaciju pratila i gesta odnosno kratki i poticajni, osmišljen, sažet zadatak koji je mladima nastojao još više objasniti ono o čemu su prethodne meditacije govorile.

Nakon druženja s Isusom u crkvi, mladi su druženje i međusobno zajedništvo nastavili u dvorani pastoralnog centra gdje je mlade pozdravio i počastio večerom domaći župnik i dekan preč. Ivan Herceg. Na druženju, mladi su izrazili veliko oduševljenje ovakvim načinom susreta te je dogovoreno da će se u skorije vrijeme organizirati sljedeći susret u nekoj od gore spomenutih župa.

Tekst: Dominik Cestar

Foto: Andrija Botković

Kontakt

Župa sv. Jakoba st. ap.
Glavna ulica 34
40323 PRELOG

Telefon: 040 645 106
Fax:       040 646 700
info@zupa-prelog.hr

Antun Hoblaj, župnik i dekan
Preloški dekanat