ŽUPA PRELOG UZ VUKOVAR I ŠKABRNJU

Fotografije uz članak 11
18.11.2021

Svima dobro poznati datum, 18. studenoga, i ove godine okupio nas je zajedno u molitvi prigodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Svetu misu u župnoj crkvi sv Jakoba st. za domovinu te sve stradale vojnike i civile Domovinskog rata predslavio je župnik Antun Hoblaj. U svojoj homiliji predslavitelj je naglasio jednu, kako je rekao, najbitniju stvar, a to je naša zahvalnost prema njima. Osobito na važne dane u godini potrebno se sjetiti svih onih, živih i preminulih koji su nam omogućili slobodnu domovinu.

Na misi su nazočili predstavnici Grada Preloga predvođeni gradonačelnikom g. Ljubomirom Kolarekom, predstavnici mjesnih odbora, predstavnici braniteljskih udruga s područja Grada Preloga, kao i obitelji branitelja te znatan broj vjernika koji su na taj način došli moliti i odati počast svim žrtvama. Nakon svete mise Župa je za goste pripremila simboličnu okrepu u župnoj kući.

Potom su se gore spomenuti uputili prema spomeniku Domovinskom ratu gdje su položili cvijeće i svijeće te minutom šutnje odali počast svim poginulima u Domovinskom ratu. Riječi pozdrava uputio je gradonačelnik Kolarek, dok je još jednom molitvu za pokojne uputio đakon Dominik Cestar.

Svim poginulim žrtvama Domovinskog rata, osobito našim domaćim sinovima - Neka im je vječna hvala i slava. Pokoj vječni daruj im Gospodine. A svim obiteljima stradalih izražavamo iskrenu kršćansku i bratsku sućut.

Dominik Cestar, đakon

Foto: Studio Vipro

Kontakt

Župa sv. Jakoba st. ap.
Glavna ulica 34
40323 PRELOG

Telefon: 040 645 106
Fax:       040 646 700
info@zupa-prelog.hr

Antun Hoblaj, župnik i dekan
Preloški dekanat