7. Hrvatsko-slovensko hodočašće u Krašić

Fotografije uz članak 7
19.10.2019

U subotu 19. listopada 2019. naši župljani predvođeni župnikom preč. Antunom Hoblajom hodočastili su u Krašić, gdje je održano 7. Hrvatsko-slovensko hodočašće.

Krašić je izabran kao mjesto susreta u znak zahvalnosti što je bl. Alojzije Stepinac tijekom Drugoga svjetskog rata od logora i moguće smrti spasio 535 svećenika Mariborske i Ljubljanske biskupije. Misno slavlje, na kojemu je sudjelovalo oko četiri tisuće hodočasnika, predvodio je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić u zajedništvu s hrvatskim i slovenskim biskupima predvođenim predsjednikom Hrvatske biskupske konferencije zadarskim nadbiskupom Želimirom Puljićem i predsjednikom Slovenske biskupske konferencije ljubljanskim nadbiskupom Stanislavom Zoreom, dok je propovijedao mariborski nadbiskup Alojzij Cvikl.

Nakon svete mise, naši hodočasnici uputili su se i u Pribić, rodno mjesto sluge Božjega kardinala Franje Kuharića, gdje je o 100. obljetnici njegova rođenja 2. listopada ove godine postavljen i blagoslovljen njegov kip.

Kontakt

Župa sv. Jakoba st. ap.
Glavna ulica 34
40323 PRELOG

Telefon: 040 645 106
Fax:       040 646 700
info@zupa-prelog.hr

Antun Hoblaj, župnik i dekan
Preloški dekanat