Hodočašće u Ludbreg, Sveta Nedjelja

Fotografije uz članak 1
01.09.2019

I ove godine župljani naše župe hodočastili su u Ludbreg na proštenje Predragocjene Krvi Kristove. Ludbreško proštenje već tradicionalno ima bogat i raznolik duhovni program.

U nedjelju 25. rujna u Ludbreg su se autobusom uputili naši stariji i bolesni hodočasnici u pratnji i organizaciji vrijednih volonterki našeg župnog Caritasa.

U četvrtak 29. kolovoza dvadesetak naših ministranata sudjelovalo je na tradicionalnom susretu ministranata naše Varaždinske biskupije. Susret je započeo molitvom i radom po grupama, ministranti su nakon toga imali priliku za svetu ispovijed, a u 11 sati slavljena je sveta misa koju je predvodio vlč. Petar Mlakar, duhovnik u Međubiskupijskom dječačkom sjemeništu na Šalati u Zagrebu. Nakon pauze za ručak, u procesiji smo se uputili u župnu crkvu, gdje je susret završio kratkim euharistijskim klanjanjem.

U subotu i nedjelju, 31. kolovoza i 1. rujna, brojni naši župljani hodočastili su u Ludbreg kako bi se pomolili pred Relikvijom Predragocjene Krvi Kristove, ispovjedili se i bili na svetoj misi. Središnje euharistijsko slavlje u subotu je predvodio mons. Mijo Gorski, pomoćni biskup zagrebački; dok je u nedjelju misno slavlje predvodio mons. Đuro Hranić, Đakovačko-osječki nadbiskup, uz suslavlje mons. Josipa Mrzljaka, apostolskog administratora Varaždinske biskupije, a na svetoj misi koncelebrirao je i novoimenovani varaždinski biskup, mons. Bože Radoš te drugi biskupi i svećenici.

Posebno vrijedi istaknuti da su se i ove godine iz naše župe u Ludbreg uputili i pješaci - hodočasnici. Njih petnaestak, nakon blagoslova koji im je u župnoj crkvi sv. Jakoba podijelio župnik preč. Antun Hoblaj, u nedjelju u 5:30 sati krenuli su pješice prema ludbreškom svetištu.

Kontakt

Župa sv. Jakoba st. ap.
Glavna ulica 34
40323 PRELOG

Telefon: 040 645 106
Fax:       040 646 700
info@zupa-prelog.hr

Antun Hoblaj, župnik i dekan
Preloški dekanat