Zavjetno hodočašće Majci Božjoj Bistričkoj

27.07.2019

U jutarnjim satima posljednje subote mjeseca srpnja naša župa uputila se na zavjetno hodočašće Majci Božjoj Bistričkoj. Po dolasku u svetište, najprije smo pozdravili Majku Božju ophodom oko kipa Majke Božje Bistričke, a zatim je uslijedila pobožnost križnog puta na Kalvariji te prilika za svetu ispovijed. U 11:00 sati u crkvi na otvorenom započela je svečana sveta misa koju je predvodio vlč. Antun Sente ml., rektor Nacionalnog svetišta svetog Josipa u Karlovcu, u koncelebraciji s rektorom svetišta Majke Božje Bistričke, vlč. Domagojem Matoševićem te drugim svećenicima koji su dopratili svoje župljane. U homiliji vlč. Sente na osobiti način progovorio je o važnosti obitelji te ohrabrio mlade na sklapanje sakramenta ženidbe u kojem Bog blagoslivlja i učvršćuje ljubav koju dvoje mladih ljudi u trenutku sklapanja ženidbe obećaju jedno drugome.

Hodočašće je završilo euharistijskim klanjanjem u 14:00 sati nakon kojeg smo se procesijom oko kipa Majke Božje Bistričke oprostili od dragog nam svetišta i krenuli na put kući.

Vrijedno je spomena da je ove godine već 15. godinu za redom naša župa i pješice hodočastilau svetište Majke Božje Bistričke. Trojica hrabrih pješaka – hodočasnika krenula su u petak ujutro iz Biškupca te u su u večernjim satima sretno stigla na Mariju Bistricu. Već sljedeće godine prilika je da se svi oni najhrabriji priključe ovoj grupi hrabrih hodočasnika te svojom žrtvom i molitvom odaju čast i hvalu Majci Božjoj, a hodočasteći da ujedno porastu u prijateljstvu i zajedništvu.

Dao Bog da po zagovoru Majke Božje Bistričke plodovi ovog hodočašća budu vidljivi u našim životima!

 

Majko Božja Bistrička, moli za nas!

 

Kontakt

Župa sv. Jakoba st. ap.
Glavna ulica 34
40323 PRELOG

Telefon: 040 645 106
Fax:       040 646 700
info@zupa-prelog.hr

Antun Hoblaj, župnik i dekan
Preloški dekanat