S ISUSOM U NOVU ŠKOLSKU GODINU

Fotografije uz članak 7
05.09.2022

Jučer, 5. rujna na spomendan sv. Majke Tereze redovnice misionarke iz Kalkute, svetom misom i zazivom Duha Svetoga naši osnovnoškolci i srednjoškolci započeli su još jednu novu školsku godinu.

Svetu misu predslavio je župni vikar Dominik Cestar, a suslavio je domaći župnik preč. Antun Hoblaj. Pred početak samog euharistijskog slavlja djeca i mladi u zajedništvu sa svojim roditeljima i učiteljima izmolili su deseticu krunice kao pripravu za svetu misu. Pjevanje su animirali najmlađi članovi župe, dječji zbor „Ribari sv. Jakoba“, dok ih je sviranjem pratila gđa. Ljubica Crnčec.

Kapelan Dominik na početku slavlja pozvao je okupljene na sabranost i molitvu, a u propovijedi se osvrnuo na evanđelje o susretu Isusa i bolesnika u sinagogi. Istaknuo je kako je bolesnik ozdravio zbog dvije stvari. Prva je božanska snaga Isusovih riječi, a druga jest njegovo činjenje, odnosno učinio je ono što se od njega tražilo. I mi smo ponekad opterećeni raznim svojim bolesnima, problemima i drugim, no pitanje je želimo li ozdraviti. Ako želimo potrebno nam je zazvati Božje ime u pomoć, ali i učiniti ono što se od nas traži u našim svakodnevnim dužnostima, bilo u školi, bilo u obitelji, bilo gdje drugdje. Pozvao je također na osobito razmišljanje o Isusovim riječima: Ispruži ruku. I mi smo pozvani svakodnevno jedni drugima pružati ruke pomoći i solidarnosti, u školi, radu, igri, prijateljstvu, obitelji.

Kapelan je pozvao učenike da neprestano pružaju ruke prema svojim učiteljima i nastavnicima, ali i nastavnike da pružaju ruke prema onima koje odgajaju i obrazuju.

Nakon euharistijskog slavlja učenici su se uputili u školu započinjući svoj prvi „radni“ dan, dok su se nastavnici zadržali u kratkom prigodnom razgovoru i druženju u Pastoralnom centru bl. Alojzije Stepinac.

Kontakt

Župa sv. Jakoba st. ap.
Glavna ulica 34
40323 PRELOG

Telefon: 040 645 106
Fax:       040 646 700
info@zupa-prelog.hr

Antun Hoblaj, župnik i dekan
Preloški dekanat