Treća adventska svijeća svijetli u Prelogu

Fotografije uz članak 8
10.12.2022

U subotu, 10. prosinca u večernjim satima upaljena je treća adventska svijeća na vijencu u crkvi i ispred crkve. Svijeću pastira i svijeću radosti upalile su članice Misijske zajednice sv. Male Terezije.

„Bože ljubavi i mira, svoju si dobrotu očitovao objavivši se malenima. U dolasku na svijet poučio si nas poniznosti i skromnosti; došao si služiti, a ne biti služen, da bismo imali osjetljivost za potrebe svojih bližnjih. Pomozi nam da vidimo tuđa trpljenja, da vraćamo radost tužnima i osamljenima, da oslobađamo ljude tjeskobe i straha.“ dio je molitve obreda paljenja svijeće koju je predvodio župni vikar Dominik te okupljenima kratko protumačio zbog čega upravo ovu svijeću pali Misijska zajednica.

Da bi drugima pomogli, najprije trebamo sebi pomoći, ali svoju snagu i hranu potrebno je pronaći i uzeti s euharistijskog stola. Kasnije ohrabreni i osnaženi tom hranom, svetom pričešću i riječi Božjom, samim živim Kristom, možemo i drugima pomoći, bilo duhovno, bilo materijalno. Upravo to čine i članice Misijske zajednice Župe Prelog. Nadahnjujući se na euharistijskom otajstvu Isusa Krista svojim vremenom, voljom, trudom, upornošću i  rukotvorinama nastoje razveseliti župljane, a kroz skupljene priloge i donacije pružiti pomoć onima kojima je ista potrebna, najčešće u misijskim područjima istaknuo je vikar Dominik.

Nakon paljenja svijeće u crkvi je bila služene sveta misa zahvalnica u prigodi 95. obljetnice postojanja KU „Seljačka sloga“.

Kontakt

Župa sv. Jakoba st. ap.
Glavna ulica 34
40323 PRELOG

Telefon: 040 645 106
Fax:       040 646 700
info@zupa-prelog.hr

Antun Hoblaj, župnik i dekan
Preloški dekanat