U potrazi za srcem

15.10.2023

S početkom nove pastoralne godine, Vijeće za apostolat zvanja zagrebačke provincije započelo je svoj evangelizacijski hod u duhu pripreme za proslavu 50 godina posvete Presvetom Srcu Isusovu!

Kroz proteklu godinu sestre su susrele na stotine mladih iz župa naših biskupija koje su posjetile, održale katehezu, svjedočile o duhovnom pozivu te zajedno s njima prisustvovale euharistijskom klanjanju i svetoj misi. Ova bogata iskustva potaknula su nas na još veće predanje u svjedočanstvu redovničkog života među mladima koji traže svoj put ili su spremni zajedno s nama otkrivati istine vjere i u njoj rasti. Želja nam je u središte ovogodišnjih susreta i kateheza staviti Presveto Srce Isusovo, kojem je naš Utemeljitelj Sluga Božji Josip Stadler posvetio cijeli svoj život i poslanje.

Tako smo se 15. listopada zaputile u župu sv. Jakoba u Prelogu gdje nas je dočekalo 40-ak mladih s kapelanom vlč. Dominikom Cestarom i u zajedništvu, katehezi, igrama i zajedničkom euharistijskom slavlju otkrivali snagu i važnost Presvetog Srca za naš svakodnevni život.
Neka ljubav Presvetog Srca ojača sve mlade u odgovoru na životni poziv i podari snagu za istinsko svjedočanstvo vjere u borbama ovoga svijeta.

s. M. Kristina Maslać, SMI

Kontakt

Župa sv. Jakoba st. ap.
Glavna ulica 34
40323 PRELOG

Telefon: 040 645 106
Fax:       040 646 700
info@zupa-prelog.hr

Antun Hoblaj, župnik i dekan
Preloški dekanat