Zahvalnica za „Slogaše“

Fotografije uz članak 5
10.12.2022

U subotu, 10. prosinca ove godine nakon paljenja treće adventske svijeće, u preločkoj župnoj crkvi služenaje sveta misa zahvalnica u prigodi 95-te obljetnice postojanja Kulturne udruge „Seljačka sloga“.

Članovi udruge u svojim bogatim nošnjama najprije su uzveličali obred paljenja treće adventske svijeće, a potom slavili svetu misu kako za sebe tako i za sve one pokojne članove koji su bili njihovi prethodnici u ovoj hvalevrijednoj udruzi koja okuplja ljude, članove našeg mjesta koji žele i nastoje očuvati kulturnu tradiciju Međimurja.

Kapelan Dominik u svojoj homiliji nadahnutoj evanđeoskim odlomkom, potaknuo ih je na njegovanje što intenzivnijeg međusobnog prijateljstva koje se izgrađuje na istini i kršćanskim vrijednostima utemeljenim na Bogu i njegovoj Riječi – Isusu Kristu.

Okupljene Slogaše i vjernike kapelan je potaknuo na očuvanje običaje i tradicije koje su im prenijeli njihovi stariji članovi, roditelji, bake i djedovi kako bi i naša mladost, naša djeca i mladi imali također tu milost i mogućnost upoznati našu prebogatu povijest kako Međimurja tako i šire Hrvatske.

Kontakt

Župa sv. Jakoba st. ap.
Glavna ulica 34
40323 PRELOG

Telefon: 040 645 106
Fax:       040 646 700
info@zupa-prelog.hr

Antun Hoblaj, župnik i dekan
Preloški dekanat